Два влучання у житлові будинки у Запоріжжі: одна ракета не розірвалася (Фото, Відео)

В результаті обстрілу рашистів руйнувань зазнав житловий будинок. У місті влучання ракети РСЗВ “Смерч” зайнялись пожежі.

Про це повідомляє низка місцевих Telegram-каналів та голова Офісу президента Андрій Єрмак.

“Росіяни обстрілюють Запоріжжя. Під ворожим вогнем – житлові будинки, також острів Хортиця”, — пише Андрій Єрмак.

“Під обстріл цієї підступної наволочі потрапили два дев’ятиповерхових будинки з мирними людьми у Запоріжжі. На цей час відомо про 18 постраждалих (з них двоє дітей 7 та 9 років). 11 дорослих госпіталізовано (з них четверо знаходиться у важкому стані, семеро – у середньому). Ще п‘ятеро людей отримали медичну допомогу на місці прильоту. Дітей зараз везуть до медичних закладів. Інформація щодо масштабів руйнування уточнюється”, — повідомляє секретар Запорізької міської ради Куртєв.

Відео: Суспільне

Російські пропагандистські канали тим часом очікувано почали торочити про “результат роботи українських ППО ЗСУ”, однак після публікації стоп-кадру з відео ці пости масово видаляють, оскільки на знімку чітко видно саме ракету РСЗВ “Смерч”.

Крім цього повідомляється про ракету, що влучила у житловий будинок, але не розірвалася, у результаті чого жителі будівлі були евакуйовані.

За оновленою інформацією, наданою міськрадою Запоріжжя, нажаль, одна постраждала людина, що перебувала у важкому стані, загинула. Наразі у лікарнях знаходиться 25 людей. 3 людини – у важкому стані, 19 – у середньому, 3 – у легкому (з них двоє дітей).

На місці працюють рятувальники та медики.

Доповнення: ЗОВА спростували інформацію щодо нездетонованої ракети, що була сфотографована на даху однієї зі зруйнованих багатоповерхівок. За допомогою аерозйомки вдалося з’ясувати, що насправді на даху — сонячна панель.

Коментарі