Експрезидент Порошенко спішно покинув Україну після спроби вручити йому підозру

Колишній президент України, голова партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко спішно полетів до Туреччини після того, як увечері 17 грудня Державне бюро розслідувань спробувало вручити йому підозру.

Про втечу Порошенко повідомив ряд українських ЗМІ, інформацію підтвердили в партії “ЄС”.

За ЗМІ інформація пішла “гуляти” після поста нардепа від “Слуг народу” Олександра Мережка, який сфотографував Порошенка в аеропорту “Бориспіль”.

“Приємно зустріти колегу. Петро Олексійович у Борисполі” — написав він. Пізніше запис зник, але що потрапило в інтернет — залишається в ньому назавжди та багато видань опублікували скріншоти.

“ЄС” відреагувала відразу двома заявами. У першому говорилося, що Порошенко поїхав у заплановану поїздку. Експрезидент відвідає Туреччину і Польщу, в першій країні він зустрінеться з Патріархом Варфоломієм, у другій — приклад участь у конференції.

Нардеп від “Слуги народу” заговорив матом з трибуни Верховної Ради

Друга заява стосувалася спроби оголосити Порошенку підозру. У партії заявили, що ця була спроба розгорнути політичне переслідування колишнього президента і порівняли поведінку силовиків з часом Януковича.

 

День у Верховній Раді: депутати голосували за підгузки та золотий унітаз

Нагадаємо, 17 грудня слідчі ДБР спробували вручити Порошенку підозру щодо “вугільної справи” — справи про торгівлю вугіллям з терористичними організаціями на Донбасі. Але колишній глава держави банально втік від слідчих, не прийнявши папір з підозрою.
До речі, ще одного підозрюваного у тій же справі, нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, Київський апеляційний суд за результатами засідання 17 грудня прийняв рішення залишити під цілодобовим домашнім арештом.

Коментарі