За гроші здавав позиції ЗСУ: в Одесі російського агента із позивним “Професор” засудили до 15 років ув’язнення (Фото)

Про це 7 жовтня повідомили в Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, фігуранта після 24 лютого було завербовано представниками ФСБ рф. Від своїх кураторів чоловік отримав псевдонім “Професор”. До його завдань входив збір інформації про місця розташування блокпостів, кількість та озброєння українських захисників, сил протиповітряної оборони, командних пунктів, промислових об’єктів військового призначення, а також місць ракетних ударів. Окрім цього, російський агент розвідував способи зміцнення штабу ОК “Південь”, Одеської обласної військової адміністрації, СБУ та ГУНП в області.

Добуті дані чоловік передавав окупантам за допомогою текстових повідомлень та координат із фото- та відеофайлами. За свою “роботу” фігурант отримував грошову винагороду.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 111 (“державна зрада”) КК України. Суд засудив чоловіка до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі