Ексгенпрокурора Ірину Венедіктову готуються призначити послом у Швейцарії

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підписав подання президентові Володимиру Зеленському на призначення колишнього генпрокурора Ірини Венедіктової послом України у Швейцарії. Про це голова МЗС повідомив у інтерв’ю “Укрінформу”.

Дмитро Кулеба зазначив, що ця ідея народилася “в колі декількох людей”: “Сиділи, обговорювали і була знайдена така опція”.

Народився у Чугуєві та отримував нагороди від Хорошковського: що відомо про в.о. Генерального прокурора України

“Абсолютно нормально, коли ми заводимо в систему людей зовні, але обов’язково з компетенціями, які дозволять їм ефективно виконувати функції посла. Я вважаю, що Венедиктова має ці компетенції. Її робота з міжнародними партнерами в останні місяці якраз показала, що вона може себе проявити на міжнародному треку”, – сказав голова української дипломатії.

У Зеленського пояснили, що означає усунення з посади генпрокурора та голови СБУ

Нагадаємо, що 19 липня Верховна Рада проголосувала за звільнення Ірини Венедіктової з посади генерального прокурора. Перед цим Володимир Зеленський відсторонив від посади Венедіктову і голову СБУ Івана Баканова. Президент пояснив, що великий обсяг злочинів проти нацбезпеки і зв’язків представників силових структур із спецслужбами РФ ставить серйозні питання до керівників.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі