Гауляйтер Криму створив “Конвой”: військовий підрозділ на службі у Росії

Гауляйтер, який управляє окупованим Росією Кримом, Сергій Аксьонов, створив власну приватну військову компанію “Конвой” на півострові. “Конвой” керується “правою рукою” засновника ПВК “Вагнера” Євгена Пригожина Костянтином Пікаловим, якого називають “Мазай”.

За даними видання “Важливі історії“, “Конвой” — це нова військова одиниця, створена в листопаді минулого року. Формально це БАРС (бойовий армійський резерв), а його учасники підписують два контракти: один з самим підрозділом, а другий — з Міністерством оборони РФ.

Один з учасників ПВК, який приєднався до неї на її початку, розповів виданню, що отримував близько 200 тисяч рублів на місяць, а командування — 300 тисяч рублів на місяць. Також, за рік служби в “Конвої” обіцяють землю “у Криму чи Абхазії”. На той час у підрозділі було близько 300 осіб.

СБУ затримали колишнього військового, який передавав розвіддані представникам “Вагнера” (Фото)

“Конвой” зараз знаходиться в Херсонській області, тренувальний полігон ПВК знаходиться в селі Перевальне, яке перебуває на території окупованого Криму. У “Конвої” є снайперські підрозділи.

Керівник ПВК Костянтин Пікалов раніше керував “вагнерівцями” в Африці. У російському реєстрі юросіб Костянтина Пікалова значиться як отаман козачого товариства “Конвой”, яке є засновником “Військово-охоронної компанії «Конвой»”, з якою укладають контракти найманці.

Коментарі