Головний санлікар запропонував не пускати невакцинованих дітей у школи

У МОЗ заговорили про те, щоб не допускати невакцинованих від коронавірусу дітей до навчання. Крім цього, уряд хоче ввести обов’язкову вакцинацію для частини дорослого населення країни.

Про це в інтерв’ю виданню “Лига.net” повідомив головний санлікар Ігор Кузин.

“Я б враховував рішення Верховного Суду про недопуск невакцинованих дітей до навчальних закладів. І вводив би подібні норми в законі: не допускати в установи освіти дітей, які невакциновані та не мають на це об’єктивних причин, абсолютних медичних протипоказань. Вони все одно можуть вибирати альтернативу – дистанційний формат або що-небудь ще”, – сказав Кузін.

Також він виступив за те, щоб зробити вакцинацію обов’язковою для частини дорослого населення.

“У нас є частина дорослого населення, для якої вакцинація повинна бути обов’язковою: працівники освіти, сфери обслуговування, ми повинні не допускати їх до робочих місць без щеплення. Для всіх інших забезпечити обов’язковість досить важко та й сам процес контролю не матиме практичного сенсу. Це швидше власний вибір людини”, – вважає головний санлікар.

Нагадаємо, раніше Кабмін затвердив план з протидії дельта-штаму коронавірусу.

I think all aspiring and professional writers out there will agree when I say that ‘We are never fully satisfied with our work. We always feel that we can do better and that our best piece is yet to be written’.
Показати всі пости

Коментарі