Гуманітарна допомога у вогні: машини швидкої допомоги для України були підпалені в Польщі

Наприкінці минулого тижня 10 автомобілів, включаючи шість машин швидкої допомоги, були заплановані до відправки з Польщі в Україну для Збройних Сил України та медичних установ. Однак в ніч на суботу 6 березня, на автостоянці муніципальної адміністрації міста Радлова, сталася пожежа: хтось вирішив спалити машини, призначені для гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє польський телеканал TVN 24.

За повідомленням Благодійного фонду “Сила майбутнього”, невідомий підпалив машину швидкої допомоги, ще чотири машини отримали пошкодження та потребують ремонту, замість того, щоб бути відправленими на Сумщину та Харківщину для порятунку життів і надання допомоги нужденним. Карета швидкої допомоги, призначена для лікарні в Харкові, була повністю знищена й відновленню не підлягає.

Захисникам Харківщини передали броньовану машину Pinzgauer Vector для евакуації поранених (Фото)

Завдяки зусиллям волонтерів та рятувальників, вдалося врятувати чотири машини швидкої допомоги та два пікапи, які все ж зможуть бути відправлені в Україну. Друга частина транспорту, що складається з двох вантажівок з медичним обладнанням, не постраждала та успішно буде доставлена в Україну.

Був затриманий підозрюваний у підпалі, 35-річний чоловік, який був допитаний правоохоронними органами. Слідчі намагаються з’ясувати мотиви даного злочину.

Коментарі