Харківська волонтерська ініціатива “CodeIT4Life” створила третій мобільний шпиталь для бойових медиків

Благодійний фонд “Кодайті4лайф Юкрейн” продовжує підтримувати медиків на передовій шляхом створення та передачі мобільних шпиталів. Цього разу третій пересувний шпиталь передали медикам розвідгрупи “Дике Поле 1 ОШБ “Да Вінчі”.

Як повідомили в організації, мобільна операційна дозволяє скоротити час евакуації поранених та забезпечити умови, близькі до клінічних стандартів, що зменшує ризик післяопераційних ускладнень.

Кожен мобільний шпиталь зроблений на базі 20-футових корабельних контейнерів, що були додатково утеплені та оснащені всіма необхідними медичними засобами та обладнанням як повноцінна операційна. У кожному з них встановлено конвектори, кондиціонери, які забезпечують необхідну температуру для проведення операцій, розетки для обладнання та посилену розетку під генератор. Важливою складовою є наявність бактерицидних ламп та герметичних дверей, що допомагають зберігати умови, наближені до операційних. 

Також встановлені меблі з нержавіючої сталі, операційний стіл та лампа. Стеля, стіни та підлога зроблені з матеріалів, які легко миються. Крім цього, шпиталь обладнаний дефібрилятором.

У благодійній організації стверджують, що такі мобільні операційні набагато краще ніж ті, що роблять в непристосованих для цього умовах (кабінетах адмінбудівель, школах, дитячих садочках, підвалах тощо). 

“Ми розташовуємо ці стабпункти в зелених зонах евакуації, що дозволяє допомагати пораненим на етапі перед транспортуванням до госпіталів. Плануємо додатково доукомплектувати шпиталь кисневим апаратом, рентгеном та іншим необхідним обладнанням для поліпшення медичної допомоги на передовій. Завдяки подібним шпиталям ми маємо досвід рятування навіть тяжких поранених”, – коментує т.в.о. командира 1-го окремого штурмового батальйону ім. Дмитра Коцюбайла “Да Вінчі” з позивним Перун. 

Наразі волонтери “Кодайті4лайф Юкрейн” вже розпочали роботу над проєктом четвертого та п’ятого мобільних шпиталів.

Довідка. Перший шпиталь був побудований силами команди фонду “Кодайті4лайф Юкрейн”.  Другий і третій реалізований за підтримки громадськості та партнерів як в Україні, так і в США. Будівництво четвертого та п’ятого шпиталю планують реалізувати за підтримки партнерів Prime Orchestra (гроші зібрані на концертах їх туру в Європі), а також закордонних партнерів фонду. Вартість одного мобільного шпиталю складає 600 тис. грн.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі