Кабмін затвердив план з протидії дельта-штаму коронавірусу

Кабмін затвердив рекомендації Ради національної безпеки й оборони з протидії штаму коронавірусу «Дельта».

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я України. За словами головного санлікаря Ігоря Кузіна, контролюватимуть стан здоров’я мандрівників, які прибули з країн, де поширена мутація.

“Для цього розгорнуто пункти тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 у пунктах пропуску через державний кордон”, – зазначив Кузин.

Перелік заходів в’їзду в Україну іноземцям (крім власників посвідки на проживання) та особам без громадянства старше 12 років, які прибувають з Індії, Великобританії, Росії та Португалії або перебували на території цих країн не менше 7 днів протягом останніх двох тижнів, потрібно безпосередньо на пунктах пропуску здати експрес-тест на антиген. При негативному результаті їм дозволять потрапити в Україну. У разі відмови від тестування, туриста не впустять в Україну.

Список країн буде переглядатися та оновлюватися в залежності від епідемічної ситуації. Нові норми будуть діяти з 2 липня 2021 року.

Нагадаємо, Харківська область продовжує лідирувати за кількістю померлих від коронавірусу в країні.

I think all aspiring and professional writers out there will agree when I say that ‘We are never fully satisfied with our work. We always feel that we can do better and that our best piece is yet to be written’.
Показати всі пости

Коментарі