Колишній декан київського вишу допомагав студентам-медикам складати “КРОК” – Офіс генпрокурора

Київська обласна прокуратура повідомила про підозру в шахрайстві колишньому декану одного з медичних вищих навчальних закладів столиці, а також трьом його спільникам. Про це 11 серпня повідомили в Офісі генерального прокурора.

Харків’янин хотів виманити гроші у підозрюваного в шахрайстві та обіцяв все «порішати» в Офісі генпрокурора  

Правоохоронці повідомили про підозру чотирьом учасникам організованої групи за фактами шахрайства, замаху на незаконне заволодіння шляхом шахрайства документом та підроблення офіційних документів (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 357, ч. 3 ст. 28, ч. 1, 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, підозрювані під керівництвом колишнього декана організували шахрайську схему, пов’язану зі складанням ліцензованих іспитів у медичному виші столиці. Декан за грошову винагороду від 3000 доларів допомагав студентам-медикам успішно складати один з іспитів “КРОК”. Замість “замовника” іспит складали знайомі викладача та студенти, котрі успішно навчалися чи навчаються у ВНЗ медичного спрямування.

Одесит переправляв військовозобов’язаних за кордон у прихованому відсіку авто – Офіс генпрокурора

“Підозрювані отримували від “клієнта” паспорт і підробляли його шляхом заміни фотографії. В подальшому, підставний “студент-відмінник” складав відповідний іспит, що є підставою для отримання сертифіката та можливістю продовження подальшого навчання справжнього студента на медичному факультеті”, – зазначили в Офісі генпрокурора.

Коментарі