Харків’янин хотів виманити гроші у підозрюваного в шахрайстві та обіцяв все «порішати» в Офісі генпрокурора  

Працівники Державного бюро розслідувань викрили мешканця Харкова, який хотів виманити 7000 доларів у фігуранта кримінального провадження, пов’язаного з оборудками з нерухомістю. Про це повідомили у прес-службі ДБР.

ДБР розслідує спробу фальсифікації справи про ДТП, в яке потрапив кортеж Ярославського

Там повідомили, що за ці гроші чоловік обіцяв, нібито, допомогти вийти затриманому на свободу зі слідчого ізолятора. При цьому він представлявся працівником ДБР і обіцяв «вирішити питання» з потрібними людьми в Офісі Генерального прокурора.

Працівники Територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтава за сприяння працівників Управління внутрішнього контролю затримали громадянина на гарячому, під час отримання грошей, які приніс посередник.

Попередньо слідчі кваліфікували подію за ст. 369-2 (“прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди”) Кримінального кодексу України. Санкція статі передбачає покарання до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі тривають слідчі дії.

Коментарі