Колишнього суддю з Сєвєродонецька, який після отримання хабара втік до РФ, засудили до 10 років ув’язнення

Сьогодні колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала винуватим колишнього суддю Сєвєродонецького міського суду Луганської області у вчиненні трьох кримінальних правопорушен та призначила йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 10 років з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки та з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна. Про це повідомили у пресслужбі Вищого антиорупційного суду.

Зазначається, що суддя одержав неправомірну вигоду у розмірі 4 000 доларів за ухвалення рішення у кримінальній справі, а також підробив документи, які стали підставою для скасування арешту, накладеного на майно у цій справі. Крім того, він визнаний винуватим у зберіганні бойових припасів (пістолетних патронів) без передбаченого законом дозволу.

Перейшла на бік окупантів: колишню помічницю судді з Луганської області підозрюють у держзраді (Фото)

Вирок ще не набув чинності та може бути оскаржений протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Журналіст Олег Новіков повідомив, що мова йде про колишнього суддю Сєвєродонецького міського суду Руслана Юхимука. У грудні 2015 року Юхимука та його співучасника Ахмедова Аліхмана було викрито під час отримання хабара. Вирок оголосили заочно, оскільки обвинувачений утік до Росії ще в 2016 році одразу після його викриття. Тоді діяв суддівський імунітет, який не дозволяв затримувати суддів без дозволу Верховної ради.

У травні 2016 року Верховна рада надала дозвіл на зняття з Юхимука суддівської недоторканості, того ж місяця його було оголошено у міжнародний розшук українським бюро Інтерполу. За даними слідства, він наразі перебуває у Ростові.

За версією слідства, суддя Юхимук за попередньою змовою з фізичною особою вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 4000 доларів за постановлення ухвали про зняття арешту з автомобіля та відмову у задоволенні клопотання прокуратури.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі