Компанії Порошенка оштрафували на сотні мільйонів гривень

Група компаній, афілійованих з колишнім президентом, народним депутатом Петром Порошенком, була оштрафована на сотні мільйонів гривень Антимонопольним комітетом України. Загальна сума штрафів склала 283,63 млн грн, повідомляє пресслужба АМКУ.

Причиною штрафу, за версією АМКУ, стало два порушення закону у сфері захисту економічної конкуренції. Компанії Порошенка зловживали монопольним становищем на деяких ринках. За підсумками розслідування АМКУ встановив, що протягом декількох років група компаній мала на цих ринках монопольне становище з часткою понад 50%. Єдиними її конкурентами були імпортери з невеликими частками ринку.

Порошенко розповів, коли планує повернутися в Україну (Відео)

“Група мала ринкову владу, що проявлялася в її здатності встановлювати свої умови продажу товарів на внутрішньому ринку, підтримувати непрозору і безсистемну цінову політику з власними контрагентами, здійснювати політику спрямовану на підтримку власного монопольного становища… Крім того, враховуючи, що відповідач має замкнутий цикл виробництва товарів – від вирощування кукурудзи до виробництва кондитерських виробів – коштом ефекту масштабу “КК “РОШЕН” міг отримувати суттєві конкурентні переваги” — йдеться в повідомленні АМКУ.

Нагадаємо, 17 грудня слідчі ДБР спробували вручити Порошенку підозру щодо “вугільної справи” — справи про торгівлю вугіллям з терористичними організаціями на Донбасі. Але колишній глава держави банально втік від слідчих, не прийнявши папір з підозрою. Пізніше стало відомо, що Порошенко того ж вечора спішно покинув країну та полетів до Туреччини.

20 грудня Порошенку оголосили про підозру у державній зраді. Зібрали основне, що відомо про це.

Коментарі