Корегували ракетні удари та хоронили рештки окупантів: на Київщині затримали батька та сина, які працювали на росіян

СБУ затримала сім’ю зрадників, які на замовлення фсб готували ракетні удари по Україні та хоронили останки загиблих рашистів під Києвом.

Встановлено, що завербовані батько і син “зливали” ворогу геолокації базування українських захисників, зокрема, військовослужбовців Сил спеціальних операцій ЗСУ. Також російські агенти передавали ворогу координати промислових цехів, де виробляли українські безпілотники.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, за наведенням фігурантів росіяни планували нанести прицільні ракетні удари по українських об’єктах. Однак у результаті спецоперації силовиків на Київщині обох агентів викрили та затримали. Паралельно з цим було проведено заходи для убезпечення підрозділів ЗСУ та виробничих потужностей оборонно-промислового комплексу України.

СБУ затримала військового-зрадника, який намагався отруїти командування ЗСУ на Запоріжжі

Також встановлено, що батько та син виконували ще одне специфічне завдання російської спецслужби – шукали останки рашистів, які загинули під час боїв за столицю. Фігуранти збирали фрагменти тіл окупантів у контейнери, а потім вивозили у лісопосадки в Київську облась та хоронили. Після цього відправляли до фсб відповідний “фотозвіт” із прив’язкою до місцевості та координатами місця захоронення останків.

За відпрацьовані завдання зрадники отримували грошову винагороду від загарбників на власні банківські картки.

Як встановило розслідування, затримані раніше проходили службу у складі правоохоронних органів. Після звільнення вони були дистанційно завербовані кадровим співробітником фсб, у поле зору якого зрадники потрапили після своїх антиукраїнських коментарів у “Ютубі”. На початкових етапах співпраці з окупантами син фігуранта навіть проводив онлайн-тренінги з тактичної медицини для бойовиків російського угруповання “Ахмат”.

Батькові та сину оголосили підозру у держзраді. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі