Брали участь у штурмі “Азовсталі”: сімом громадянам України повідомили про підозру у держзраді (Фото)

Про це 31 жовтня повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

За даними слідства, у травні 2022 року шестеро членів “оперативно-бойового тактичного формування днр “каскад” під керівництвом так званого “міністра МВС днр” брали участь у захопленні території металургійного комбінату “Азовсталь”.

Разом із окупантами фігуранти знищували підприємство, вбивали мирних громадян, які перебували на території заводу під захистом українських військових. Правоохоронці також встановили, що російські найманці брали у полон військовослужбовців ЗСУ.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Бойовикам повідомили про підозру за статтями 111 (“державна зрада”) та 260 (“участь у нападі на підприємство у складі непередбачених законом воєнізованих формувань”) КК України. У разі затримання фігурантам може загрожувати довічне ув’язнення.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі