Майно Мегабанку на 361 млн грн переписали на сторонню особу, – Фонд гарантій

Фонд гарантування вкладів повідомив про те, що за один день об’єкти нерухомості АТ “Мегабанк” у Харкові на суму майже 361 млн грн були переписані на приватну особу.

Про це повідомила пресслужба Фонду.

Фонд заявив, що повідомив про кримінальне правопорушення СБУ.

Банк втратив право власності на свої одні з найбільш ліквідних активів, включаючи нежитлові приміщення за адресами м. Харків, вулиця Сумська, 39, м. Харків, вул. Донця-Захаржевського, 6/8, та м. Харків, вулиця Академіка Павлова, 160.

Благодійний фонд «Солом’янські котики» запрошує на тренінги з домедичної допомоги для цивільних

На початку лютого 2022 року банк передав в іпотеку двом юридичним особам – SIA “Royal Pay Europe” (ТОВ “РОЯЛ ПЕЙ ЮРОП”) та STARTLING LIMITED – як забезпечення виконання своїх зобов’язань перед ними. Але доки суд розглядав процес, 16 лютого приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу, на ім’я Журавель М.В. було перереєстровано право власності на майно банку загальною вартістю майже 361 млн грн на сторонню особу – Джунь Наталію Іванівну. Підставою для здійснення реєстраційних дій став договір купівлі-продажу.

“На момент укладання іпотечних договорів банк уже мав проблеми із ліквідністю, тому законність проведення таких угод є питанням для судового розгляду”, – йдеться у заяві.

Фонд звернувся до суду з метою заборонити подальші реєстраційні дії з цим майном, оскільки повернення цих активів залежить від розрахунку із кредиторами банку, загальна сума яких становить понад 8 млрд грн.

Коментарі