Мерія Дніпра спільно з НАБУ відсудили аеропорт у Коломойського – Філатов

Про це повідомив мер Дніпра Борис Філатов.

“Кілька місяців тому ми оголосили, що мерія Дніпра спільно з НАБУ відсудили аеропорт у Коломойського. Утім, ті, хто знається на тонкощах юриспруденції, особливо в нашій країні, і ще більш особливо – на “юриспруденції” Ігоря Валерійовіча, були сповнені скепсисом щодо цього результату. Тоді всі казали, що треба чекати апеляції, перш ніж рішення набере сили. Тепер – після всіх судових суперечок, “хвороб” самих суддів, численних переносів засідань та інших дивних див, ми виграли цю справу. Зараз можу сподіватися, що Коломойський більше не паразитуватиме на аеропорті міста… І хоча попереду ще касаційний суд, переконаний, що наше летовище вже вирвано з його рук. А після Української Перемоги сюди нарешті зайдуть лоукости, тож дніпряни і всі охочі зможуть літати за кордон за адекватними цінами”, – написав Борис Філатов у своєму Telegram.

СБУ прокоментувала обшуки у Коломойського (Фото)

Мер додав, що НАБУ були єдиними серед держорганів, хто реагував на ситуацію та допомогав міськраді виборювати інтереси містян в суді.

Довідка. У 2009 році Фонд держмайна продав 94,572% акцій авіакомпанії “Дніпроавіа” ТОВ “Галтера”, через яку авікомпанією володіла група “Приват” Коломойського. “Літаки “Дніпроавіа” пізніше було передано авіакомпанії Windrose (“Роза Вітрів”, Київ), яка здійснювала більшу частину польотів в аеропорту. У вересні 2022 року Дніпровський окружний адміністративний суд скасував компанії “Галтера” право експлуатації Дніпропетровського аеропорту.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі