Мешканців Москви гонять до військкоматів і забороняють збиратися групами понад 20 людей — розвідка

Передбачається, що нова хвиля мобілізації в РФ характеризуватиметься підвищеною увагою до населення «центральних регіонів». Як повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України, на підприємства Москви прибувають групи співробітників військкоматів для проведення агітаційних заходів серед працівників.

Заходи супроводжують моральним тиском, залякуванням людей. Найбільший інтерес воєнкомів викликають чоловіки віком 40-55 років, які відслужили строкову службу в армії та мають певні військові спеціальності.

Посилюється агітаційна робота, спрямована на іноземних громадян, зокрема, мігрантів з колишніх республік СРСР: чоловікам призовного віку, які звертаються в органи влади для отримання громадянства РФ, пропонується підписати контракт на проходження військової служби. Після цього питання надання громадянства вирішується автоматично.

Росія перекидає мобілізованих із полігонів Білорусі та РФ у зону ведення бойових дій та прикордонні райони

Власників комерційних підприємств та приватних підприємців змушують робити «добровільні» пожертви на користь збройних сил РФ. Подекуди розміри таких поборів сягають кількох мільйонів рублів.

Також військова розвідка повідомляє, що у Москві формуються «добровільні» групи з 3-5 людей для патрулювання центральних вулиць, площ, місць поблизу станцій метро та великих торгових центрів. Їхнє завдання – запобігати можливому скупченню людей задля недопущення можливих протестних акцій. Згідно отриманих інструкцій, підозрілими вважаються будь-які групи понад 20 осіб.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі