Мешканця Сумської області, який готував прорив російських ДРГ, ув’язнили на 15 років

За даними слідства, ворожим поплічником є місцевий житель, якого на початку повномасштабного вторгнення завербувало фсб. Для збору розвідувальної інформації до нього був «приставлений» ще один агент російської спецслужби. Як повідомили у пресслужбі СБУ, разом вони виходили на місцевість і здійснювали фото-, відеофіксацію українських військових об’єктів.

Жителя Харківської області засудили за колабораціонізм

Отримані матеріали ворожі агенти передавали куратору з фсб у вигляді медіафайлів з прив’язкою до місцевості. Під час комунікації між собою використовували суворі заходи конспірації та закриті канали електронного зв’язку. Отримані розвіддані окупанти планували використати для підготовки прориву державного кордону диверсійно-розвідувальними групами рф.

Обох російських агентів було затримано під час спецоперації контррозвідки СБУ у серпні цього року. При обшуках за місцями проживання зловмисників правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами таємного листування з агресором.

На підставі зібраних доказів суд визнав одного із російських агентів винним за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді 15 років ув’язнення. На початку грудня іншого зрадника також було засуджено до 15 років увʼязнення.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі