Під Харковом зафіксували спалах свинячої чуми: на виїзді з села встановили санітарний пост

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом розповсюдження інфекційного захворювання серед тварин. Про це 3 вересня повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Харківській області.

У поліції розповіли, що 1 вересня на території Національного природного парку “Слобожанський” поблизу села Мурафа Богодухівського району виявили дев’ять мертвих свиней.

У Харківській області ввели карантин через африканську чуму свиней

Працівники Краснокутської ветклініки відібрали зразки для проведення дослідження. За попередніми висновками, причиною смерті тварин стала африканська чума. Туші свиней знищили.

Щоб запобігти поширенню епізоотії, на під’їзді до села Мурафа виставили пункти пропуску та чергують співробітники поліції та санітарно-епідемічної служби. Також в селі проводять обходи, щоб відшукати власників загиблих тварин.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 251 (“порушення ветеринарних правил”) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Карантин через кір в Нововодолазькому районі триватиме до квітня

Нагадаємо, раніше в частині Холодногірського району Харкова вводили карантин через скажену лисицю. За даними мерії, місцевий житель тварину помітив у дворі свого будинку, розташованого на вулиці Підгірній. Чоловік зазначив, що лісова жителька поводилася неадекватно: на дворових собак не реагувала, а коли він спробував прогнати лисицю, та померла. Перед смертю вона встигла подряпати харків’янина. Лабораторні дослідження показали, що тварина була хвора на сказ.

Коментарі