Мешканець Одеси передавав “вагнерівцям” координати ЗСУ

В телефоні підозрюваного виявили електронні карти з «цілями» повітряних ударів ворога по українському узбережжю Чорного моря. Також викрито контакти зловмисника зі штабом російської приватної військової компанії «Вагнер» та московського ОМОНу (спецпідрозділу Росгвардії, який бере активну участь у війні проти України). Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

В Одесі затримали подружжя російських шпигунів

Встановлено, що ворожий поплічник збирав розвіддані про бойові позиції ЗСУ на території Одеси. Насамперед його цікавили місця дислокації та особливості маскування українських підрозділів берегової оборони. Крім цього він намагався встановити орієнтовну кількість особового складу, озброєння та військової техніки, залучених до захисту прибережної зони Одеси.

Розвідувальна інформація потрібна була росіянам для планування, підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по міській інфраструктурі. Однак СБУ зірвала плани окупантів: ворожого агента затримали на спробі передачі закритих відомостей до РФ.

За даними слідства, зрадником виявився місцевий житель, якого російські спецслужби завербували після початку повномасштабного вторгнення. У поле зору окупантів він потрапив через свою активність у соцмережах, де закликав підтримати збройну агресію проти України та виправдовував воєнні злочини рашистів.

Для збору розвідінформації агент особисто виходив на «місцевість», приховано спостерігав за українськими об’єктами та фотографував їх. Отримані дані пересилав ворогу у вигляді міток на електронних картах з детальним описом прилеглої території.

Затриманому оголосили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі