Міністропад: сьогодні Рада розгляне відставку відразу п’яти міністрів

В українському уряді гряде звільнення відразу п’яти міністрів; їхню відставку сьогодні, 3 листопада, розгляне Верховна Рада України.

Коротко про те, кого звільняють, і кого можуть призначити на місце звільнених:

“Я себе непогано почуваю”: Зеленський відповів харків’янину на петицію про відставку

– міністр екології Роман Абрамовський; написав заяву за власним бажанням. На його місце пророкують народного депутата від СН Андрія Жупаніна.
– міністр реінтеграції Олексій Резніков; написав заяву за власним бажанням, піде в Міноборони. На його місце стане нардеп від СН Ірина Верещук.
– Міністр оборони Андрій Таран; написав заяву за власним бажанням. Саме його замінить Резніков.
– міністр стратегічної промисловості Олег Уруський; написав заяву за власним бажанням. Замість нього Мінстратегпром очолить чинний голова Державної митної служби Павло Рябікін.
– міністр економіки Олексій Любченко. Хоча ексголова податкової перебуває в ролі міністра економіки, в якій він замінив Ігоря Петрашка, досить малий термін, з усім тим, він також написав заяву за власним бажанням. Його замінить заступник голови Офісу президента України Юлія Свириденко.

Арсен Аваков захворів на коронавірус і пішов на самоізоляцію

Варто відзначити, що відразу троє з п’яти звільнених – Резніков, Уруський та Любченко – мають також статус віцепрем’єр-міністрів. Тобто гряде серйозне оновлення на посадах, близьких до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. При цьому тільки Резніков залишається в Кабміні, на посаді міністра оборони – інші залишають уряд остаточно.

Нагадаємо, що народні депутати України на позачерговому засіданні в четвер, 7 жовтня, відкликали Дмитра Разумкова з посади спікера Верховної Ради. За це рішення проголосувало 284 парламентарії. Сам Разумков пізніше заявив, що голосування проводилося з порушеннями регламенту, проте не став звертатися до суду з цього приводу. Замість Разумкова спікером Ради призначили його заступника, Руслана Стефанчука.

Коментарі