МОЗ назвав країни, після поїздки в які доведеться піти на 14-денну самоізоляцію

Міністерство охорони здоров’я України обговорює заходи протидії новому штаму коронавірусу “Омікрон”. Зараз він набув поширення в деяких країнах Африки. Про це повідомили в пресслужбі МОЗ.

Харківська область вийшла з “помаранчевої” зони карантину

Чиновники вимагають від мандрівників, які нещодавно були на найгарячішому континенті, пройти 14-денну самоізоляцію. Це стосується людей, які відвідували Південно-Африканську Республіку, Ботсвану, Зімбабве, Намібію, Мозамбік, а також Королівства Лесото та Есватіні. Надалі список може бути розширений.

“Вже зараз ми закликаємо наших громадян утриматися від поїздок до країн, де був виявлений новий штам. На урядовій нараді в понеділок вранці прийнято рішення не пускати на територію України без проходження самоізоляції осіб, які перебували на території певних країн Південної Африки понад сім днів протягом останніх 14 днів”, – заявив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

У Харківській області за добу від COVID-19 померли 30 осіб

Нагадаємо, зараз невідомо, чи є “Омікрон” важчим, у порівнянні з попередніми штамами. Зараз вчені встановлюють, чи може він передаватися між вакцинованими людьми. Першими зараженими стали молоді студенти, у яких, як правило, хвороба протікає легше. “Омікрон” вважається потенційно більш небезпечним, оскільки в ньому приблизно вдвічі більше мутацій, ніж у “Дельти”.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі