“Мрію” належно не охороняли, а ексдиректор переправляв призовників за кордон: деталі розслідування на ДП “Антонов”

Правоохоронці встановлюють усі обставини знищення літака АН-225 “Мрія” і зокрема те, чому керівництво ДП “Антонов” не вжило усіх необхідних заходів для його збереження. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Розслідування встановило, що службові особи, незважаючи на застереження державних органів, не вжили належних заходів для збереження літака. Також окремі працівники підприємства тривалий час перешкоджали Силам оборони в організації протиповітряної та наземної охорони літовища. Усе це призвело до знищення АН-225 та ще кількох літаків.

Ексголову Харківського СБУ, підозрюваного у держзраді, залишили під вартою

Водночас під час встановлення осіб, винних у підривній діяльності проти України, виявлено й факти інших злочинів. Так, колишнього гендиректора ДП викрито на організації незаконного переправлення за кордон українців призовного віку. За даними слідства, у березні цього року посадовець подав до Держприкордонслужби список співробітників, які виїжджають за кордон для техобслуговування літаків. Але до складу групи на відрядження він включив сторонніх осіб, серед них – його близький родич. Таким чином, ухилянти змогли перетнути кордон під виглядом фахівців-авіабудівельників.

За цим фактом ексдиректору вже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України: незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочинних дій фігуранта та інших осіб, винних у знищенні АН-225 “Мрія”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі