На допомогу західним танкам прийдуть українські САУ: Резніков анонсував деталі

У 2022 році Міністерство оборони України не лише збирало військову допомогу, а й фінансувало виробництво озброєння та військової техніки у вітчизняних розробників.

Про це розповів Міністр оборони України Олексій Резніков у Facebook.

“Міноборони не афішувало це, але весь минулий рік ми не припиняли закупівлі ОВТ у вітчизняних виробників. Там, де було можливо, у межах компетенції сприяли розгортанню у нових локаціях та збільшенню потужностей”, — повідомив він.

Згідно зі словами міністра, Міністерство оборони підготувало план переходу у 2023 році до українського виробництва для всіх видів озброєння і спорядження, включаючи форму, взуття, бронежилети, безпілотні літальні апарати, важке озброєння, бронетехніку і боєприпаси.

“Перевершують за смертоносністю все, що є у РФ на полі бою”: генерал США прокоментував поставку Україні танків Abrams M1A2

Резніков підтвердив свої слова, опублікувавши фото української 155-мм самохідної артилерійської установки (САУ)” Богдана”, яка була розроблена відповідно до стандартів НАТО.

Він розповів, що перші САУ Міноборони замовило ще навесні 2022 року.

“Танки західного виробництва, які надійдуть за кілька місяців, на фронті буде підтримувати українська — у всіх розуміннях цього слова — артилерія. Я вже озвучував свій підхід. Україна має бути максимально незалежною у всіх компонентах забезпечення оборони, де це можливо. Це робить нашу країну бажаним партнером, посилює наші позиції. Саме тому Міноборони нарощуватиме зусилля у контексті стимулювання українських виробників”, — заявив Резніков.

NewsRoom — незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Коментарі