На Харківщині люди потруїлися російською “гуманітаркою”

В окупованій Борівській територілаьній громаді зафіксували випадки отруєння харчами, які рашисти видають під виглядом гуманітарної допомоги. Про це повідомили у Борівській селищній раді.

Українські захисники за добу знищили вісім російських танків, 11 бронемашин та 150 окупантів

“Позбавивши борівчан можливості працювати, отримувати зарплати та пенсії, окупанти періодично видають себе за благодійників та роздають харчі населенню в якості гуманітарної допомоги. Відомі неодноразові випадки, коли люди отримували розлади травлення та труїлися продуктами з російської гуманітарки”, – йдеться у повідомленні.

Місцеві передают, що харчові отруєння пережили й члени сімей активних колаборантів, зокрема, з села Піски-Рідьківські, які, ймовірно, споживали ці продукти більше за інших.

Окупанти тиснуть на місцевих підприємців та вимагают придбати патент на торгівлю, вартість якого коливаеється в діапазоні 15-40 тисяч рублів.

Крім того, росіяни самовільно займають житло українців, які вимушено виїхали з окупованої території. Зокрема, є інформація, що двоє офіцерів російської армії наразі мешкають безпосередньо у будинку селищного голови.

Окупанти втечуть із Донбасу та Криму: Зеленський звернувся до мешканців окупованих територій

Наразі Борівщина перебуває під тимчасовою окупацією російських загарбників. Великих військових підрозділів на території громади майже немає, за винятком села Підвисоке, де, за даними аеророзвідки, розміщена російська артилерія. Втім, окупанти зберігають контроль за захопленими населеними пунктами Борівщини та у невеликій кількості знаходяться у різних населених пунктах громади.

Коментарі