На окупованій території Запорізької області росіяни відкрили рекрутинговий центр для колаборантів

У тимчасово окупованих великих населених пунктах на півдні Запорізької області представники окупаційної влади шукають колаборантів, які будуть створювати “масовку” на так званих “спонтанних акціях” на підтримку проведення референдуму. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Розвідники кажуть, що на думку представників окупаційних адміністрацій, це сприятиме зменшенню градусу невдоволення війною, а також дозволить створити відповідну картинку для громадян РФ.

Соцправіцники та “банкір”: СБУ викрила п’ятьох колаборантів на Луганщині

Так за інформацією спецслужби, зафіксовано прибуття у Мелітополь російських фахівців для проведення піар акцій.

“Робочий штаб даних представників відкрито у захопленому приміщенні магазину “Фокстрот”. Крім цього, у Бердянську працює рекрутинговий центр для бажаючих співпрацювати з окупаційною владою (колаборантів). Втім, бажаючих не багато, навіть незважаючи на серйозні “матеріальні стимули”. З метою створення картинки для кремлівських телеканалів окупанти вимушені завозити “активістів” з території окупованого Криму”, – кажуть у ГУР.

Загони “путінюгенд” у Маріуполі: діти колаборантів маршують зруйнованим містом (Відео)

Окрім того, окупанти видають “гуманітарну допомогу” за участь у так званих “акціях підтримки” окупаційного режиму та після надання особистих паспортних даних. Для координації дій створено «Громадський рух “Мы вместе с Россией”», який організує проплачені масові акції на підтримку референдуму.

Коментарі