На сайти українських банків та Міноборони здійснили кібератаку

Протягом дня не працювали деякі банківські системи, а також сайти Міністерства оборони та Збройних сил України.

Проблеми почалися вдень з сервісами та мобільним додатком “Приват Банку”. Пізніше у фінустанові повідомили, що усувають наслідки хакерської атаки.

У Центрі стратегічних комунікацій та безпеки РНБО заявили, що рахунки клієнтів знаходяться в безпеці та гроші нікуди не пропадуть.

“Зараз ми усуваємо наслідки DDoS-атаки та відновлюємо стабільну роботу систем. “ПриватБанк” вживає всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки операцій і забезпечення високоякісного обслуговування своїх клієнтів без затримок”, — запевнили в пресслужбі “ПриватБанку”.

Паніка вбиває економіку, або Рубрика диванного геополітика

Збої були й в роботі державного “Ощадбанку”.

“Також атакували сайти Міноборони та ЗСУ. Не виключено, що агресор вдався до тактики дрібних капостей, адже за великим рахунком його агресивні плани не спрацьовують”, — зазначили в РНБО.

Станом на 21:00 на сайті Міноборони з’являлося повідомлення, що ресурс знаходиться на техобслуговуванні. Сайт ВСУ як і раніше не працював.

Урядові експерти вважають, що атака хакерів на українські урядові сайти вночі 14 січня здійснювалася з Росії.

Нагадаємо, що 11 лютого президент США Байден заявив, що Росія нападе на Україну 15 лютого. У ЦРУ “призначили” дату “вторгнення Росії в Україну” на 16 лютого.

Коментарі