На Великдень 130 українських воїнів повернулися додому з полону (Фото, Відео)

Завдяки зусиллям Координаційного штабу вдалося звільнити з полону ворога ще 130 військовослужбовців. У цей раз серед урятованих були 92 військовослужбовці Збройних Сил України, 20 тероборонців, 11 нацгвардійців, троє прикордонників, по двоє представників Військово-морських сил та Державної спеціальної служби транспорту. Усі вони були рядовими або сержантами.

Варто відзначити, що більшість з визволених воїнів захищали Україну на Бахмутському та Соледарському напрямках, а також на Запоріжжі, Херсонщині та Луганщині. Також серед звільнених були 48 оборонців, які раніше вважались зниклими безвісти.

Священника-колаборанта УПЦ із Донецької області обміняли на українських військових

Деякі з урятованих Захисників зазнали поранень, численних контузій та втрати кінцівок. Серед звільнених були два рідні брати, які воювали в районі м. Бахмут. Найстаршому зі звільнених оборонців вже виповнилося 58 років, а наймолодшому — 21 рік.

Про “великий великодній обмін” військовополоненими написав також й голова ОП Андрій Єрмак на своєму каналі у Telegram.

“Наші люди повертаються додому. Великдень. Квінтесенцією цього свята є надія. Це саме те, що відчували рідні полонених, які так довго чекали на них. Життя наших – найвища цінність для нас”, — пише Андрій Єрмак.

Коментарі