Священника-колаборанта УПЦ із Донецької області обміняли на українських військових

Щоб допомогти повернути сотню українських захисників із російського полону, українська сторона віддала церковника УПЦ МП, засудженого за колабораційну діяльність.

“Вчора, щоби повернути наших хлопців, на запит тієї сторони і за власною згодою був переданий один колаборант, так званий священнослужитель Московського патріархату, який сприяв окупантам, зливав різноманітну інформацію, допомагав проводити так звані псевдовибори. РФ запросила, Україна не стала заперечувати, він сам був лише за, це допомогло повернути наших захисників додому. Ця робота буде тривати”, – повідомив в ефірі  національного телемарафону представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Зеленський призупинив громадянство 13 священників УПЦ — ЗМІ

За даними джерела “Української правди” у правоохоронних органах, йдеться про настоятеля Свято-Казанської парафії Горлівської єпархії Української православної церкви (Московського патріархату) у селищі Ярова Лиманської громади Донецької області Миколу Зірку.

Напередодні стало відомо, що цього священника-колаборанта засудили до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Правоохоронці проінформували, що у травні 2022 року церковник вступив у змову з російськими військовими. Під час окупації району він публічно виправдовував збройну агресію РФ і закликав місцевих жителів підтримати загарбників. Крім того, священнослужитель агітував парафіян взяти участь у псевдореферендумі та «проголосувати» за «приєднання» регіону до Росії. Також пропонував людям «обрати» нового «голову» селища Ярова, який мав діяти у складі місцевої окупаційної адміністрації.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі