НАБУ здійснило обшуки у трьох суддів Верховного суду у справі Князєва

Згідно з рішенням Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, Національне антикорупційне бюро провело обшуки у трьох суддів Верховного суду, пов’язаних зі справою щодо хабаря, отриманого ексголовою Верховного суду Всеволодом Князєвим.

На 16 травня детективи НАБУ провели обшук у квартирі судді Великої палати Верховного суду Жанни Єленіної, де виявили 177,7 тисячі доларів готівкою та 10 тисяч євро.

З частини цих коштів, визначеної як неправомірна вигода в розмірі 50 тисяч доларів, був накладений арешт. Ці кошти, як стверджується, були передані в рамках спецоперації НАБУ і САП.

Верховний Суд призначить нового голову після затримання Князєва

Крім того, обшуки провели у судді Верховного суду Ірини Григорʼєвої та у судді, який перебуває у відставці Касаційного кримінального суду, Сергія Стороженка. Поки не відомо, що саме було знайдено у їхніх квартирах, оскільки не було подано апеляційного оскарження.

Нагадаємо, що 15 травня стало відомо, що Князєва спіймали при отриманні хабаря практично на 3 мільйони доларів. Цей хабар пов’язаний з рішеннями на користь бізнесмена Костянтина Жеваго у справі Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

16 травня Верховний суд висловив недовіру Князєву та звільнив його з посади. Пізніше Князєв отримав підозру, а потім суд встановив йому арешт з можливістю внесення застави у розмірі 107 мільйонів гривень. Згодом розмір застави було зменшено.

Коментарі