Верховний Суд призначить нового голову після затримання Князєва

26 травня о 10:00, Верховний Суд проведе пленум з метою обрання нового голови замість Всеволода Князєва, якого затримали через хабар.

Про це було повідомлено пресслужбою Верховного Суду.

У порядку денному пленуму передбачено розгляд питань, пов’язаних з обранням Голови Верховного Суду та його заступника, як зазначено в оголошенні.

Засідання пленуму буде транслюватися на офіційному YouTube-каналі Верховного Суду.

Нагадаємо, що 16 травня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про виявлення схеми отримання хабаря керівництвом та суддями Верховного Суду. Голову Суду Князєва було затримано, а з нього було вилучено 2,7 мільйона доларів. Пізніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру, яку було пред’явлено Князєву та його спільнику, адвокату.

Того ж дня пленум Верховного Суду проголосував про недовіру голові Верховного Суду Всеволоду Князєву. Хоча він був звільнений з посади голови Суду, він залишається суддею Верховного Суду.

18 травня Вища рада правосуддя задовольнила запит Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо арешту Князєва.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Клименко пояснив, що для передачі хабаря використовувалося адвокатське об’єднання, яке фактично функціонувало як “бек-офіс”, що впливав на рішення Верховного Суду та інших судів. Він не назвав конкретне адвокатське об’єднання. Фірма “Ілляшов і партнери” представляла інтереси компанії Ferrexpo Жеваго у Верховному Суді, але відкинула зв’язок з цією справою.

Комментарии