“Новорічні двохсоті”: як ЗСУ вирахували окупантів у Макіївці

Напередодні Нового року в Макіївці Донецької області прогриміли вибухи, після чого було з’ясовано, що удари були нанесені по 19-му училищу, в якому розташовувалися близько 600 російських військових.

Про це розповів військовий аналітик Олексій Гетьман.

Гетьман повідомляє, що ворог втратив боєкомплект і військову техніку, які він розташував поблизу. Експерт підкреслив, що розташування військових біля зброї та техніки було, м’яко кажучи, нераціональним рішенням.

Вночі на Київ летіли майже 40 “шахедів” — ППО знищила все

За попередньою інформацією об’єкт міг бути обстріляний, не тільки з HIMARS. Це могла бути артилерія.

“Далекобійна артилерія 152 і 155 калібру б’є на відстань 25 метрів. Тому це міг бути звичайний артилерійський удар,” — зазначив експерт.

Окупанти припускають, що це розташування військових було знайдено українською розвідкою завдяки пеленгації їхніх мобільних телефонів, але за словами Гетьмана, наші засоби радіоелектронної боротьби працюють якщо є мобільний зв’язок і за умови, коли локація на телефоні ворогів не вимкнена. В такому випадку визначається місцеперебування цих телефонів, і по скупченню людей наноситься удар.

“Не має значення, яким способом було виявлено місцеперебування окупантів – або за допомогою засобів радіоелектронної боротьби, або аеророзвідки, або завдяки нашим розвідникам. Навряд чи б ми зробили такий потужний удар, якби була інформація тільки з одного джерела,” – акцентував експерт.

Понад 170 росіян знищено за добу під Бахмутом – ЗСУ

Також він зазначив, що зазвичай інформація перевіряється керівництвом Збройних сил України. Коли вона надходить з декількох джерел або розвідгруп, не пов’язаних між собою, тоді ця інформація є правдивою і тоді вже приймається рішення про атаку.

“Дуже добре, що це сталося. Якби ці російські військові потрапили на лінію фронту, нам довелося б знешкоджувати їх там”, – підкреслив Олексій Гетьман.

Теги:

Коментарі