Одеситка стала першою українкою, яка отримала закордонний паспорт в 104 роки

Напередодні Дня народження довгожителька з Одеси Софія Цуркан вперше в житті отримала закордонний паспорт.

Як повідомляє ТСН, жінка планує відправитися в Польщу, щоб відвідати рідних і поправити здоров’я.

Софія Людвігівна народилася в 1917 році в Одесі під час Революції. За національністю вона полька і закінчила в Україні польську школу. У одеситки є дві дочки, які живуть у Варшаві. Одній 82 роки, другий – 75.

Жінка планує зустрітися з правнуками, яких жодного разу не бачила, та поправити здоров’я. Як розповіла дочка Ванда Цуркан, півтора року тому жінка впала і пошкодила стегно, тепер пересувається на візку.

“Вона так довго живе, тому що ніколи ні на кого не розраховувала. Ніколи не лежала вдень, цілий день шукала якусь роботу і ніколи не приймала ліків”, – розповідає Ванда.

У міграційній службі Одеси розповіли, що щороку за оформленням закордонного паспорта звертаються максимум десять осіб, старше 80-ти. У поважному віці одесити їдуть за кордон на лікування або в гості до родичів. Рідше – для подорожей. А ось Софія Цуркан стала першою українкою, яка отримала документ після 100 років.

У Харкові СБУ затримала підозрюваних у підробці паспортів

Раніше харків’янка з дітьми демонстративно викинула закордонні паспорти після того, як їх не пустили до Туреччини. У Харківському прикордонному загоні підтвердили, що у жінки не було нотаріально завіреного дозволу від батька дітей, який необхідний при перетині кордону. Тому в посадці їй відмовили. У будівлі аеровокзалу жінка ніяких скандалів не влаштовувала, але пізніше зняла і виклали в соцмережі скандальне відео.

Коментарі