Окупаційного директора Бердянського морпорту засуджено на 10 років за сприяння викраденню українського зерна

Суд прийняв рішення щодо керівника окупованого Бердянського морського торговельного порту, який активно допомагав у розграбуванні агропродукції в Україні.

Згідно з доказовою базою під його керівництвом із зайнятого рашистами морпорту було вивезено майже 150 тисяч тонн пшениці на суму понад 30 мільйонів доларів США до росії.

За рішенням суду, директору було призначено 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Зважаючи на те, що злочинець переховується на тимчасово окупованій території Запоріжжя, відбування покарання почнеться з дня його затримання.

Мова йде про колишнього начальника відділу оперативного реагування Бердянського порту. Після окупації міста, він розпочав співпрацю з агресором, в результаті якої він був призначений гауляйтером Олександром Сауленком на “посаду” голови порту.

СБУ розшукують причетних до корупційної схеми, пов’язаної із “зерновою угодою”

Основне завдання “директора” полягало в підтримці загарбників в незаконному вивезенні українського зерна з південного регіону до росії.

Для цього були задіяні морські судна “Сормовский-48” та “ZHIBEK ZHOLY”, що супроводжувалися бойовими кораблями Чорноморського флоту рф.

На підставі зібраних доказів Службою безпеки, суд визнав директора винним в пособництві державі-агресору згідно з частиною 1 статті 111-2 Кримінального кодексу України.

Зараз проводяться комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Розслідування проводили працівники СБУ в Запорізькій області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Коментарі