Окупанти в Бахмуті підірвали символ міста – пам’ятник літаку (Відео)

У місті Бахмут Донецької області, за яке йдуть запеклі бої з російськими терористами, знищено один з символів міста – монумент з літаком МіГ-17, який став також символом оборони Бахмута від росіян.

Відео знищеного монумента оприлюднив український журналіст Юрій Бутусов, згодом інформацію також підтвердив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.

Російські терористи завдали удару по Запоріжжю, повідомляють про вибухи

Відомо, що монумент був підірваний, на його місці наразі тільки уламки. Зробили це, ймовірніше ха все, російські терористи.

Монумент у вигляді радянського реактивного винищувача МіГ-17 був встановлений в Бахмуті ще за часів СРСР. Він дав назву цілому мікрорайону, де був розташований – його так і називали “Літак”. Монумент зустрічав містян на гостей на в’їзді в місто з боку Костянтинівки, в сквері Дружби (біля вулиці Корсунського), на південному заході Бахмута.

Окрім символу міста, монумент був також символом захисту Бахмута від російських загарбників. Українські військові повісили там національний прапор і часто фотографувалися біля літака, на доказ того, що місто тримається.

Коментарі