Хода “За єдність”: у мерії стверджують, що заборонити патріотичний марш вимагає СБУ

3 лютого в Харкові відбулося засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На ньому прийняли рішення заборонити марш “За єдність”. Про це повідомили в пресслужбі міськради.

Совок та охорона: у Харкові проходить акція до 125-річчя від дня народження маршала Жукова (Фото)

Чиновники та представники правоохоронних органів прийняли два діаметрально протилежних рішення. Організації “Соціальний патронат” дозволили мирний мітинг на площі Свободи. Громадські працівники запевнили, що їх акція не призведе до порушення порядку.

А ось “Марш Єдності” від площі Конституції до площі Свободи вирішили заборонити. У комісії стверджують, що патріотична хода може зіткнутися з терористичними погрозами.

“Служба безпеки України звернулася до нас про заборону на проведення маршу. Сьогодні виступив представник Служби безпеки, його підтримали представники облуправління ДСНС, національної та патрульної поліції”, — заявив чиновник мерії Валентин Топчій.

У разі, якщо харківські активісти не відмовляться від ходи, міськрада планує звертатися до суду. Раніше один з організаторів, голова місцевого Нацкорпусу Костянтин Немічев, заявив, що марш все одно відбудеться 5 лютого.

На згадку про Катю Гандзюк: харків’яни запалили свічки під облуправлінням поліції

Нагадаємо, в жовтні 2021 року в Харкові пройшов марш до Дня захисників та захисниць України. Учасники ходи розгорнули червоно-чорний та державні прапори. На чолі колони вони пронесли банер з написом: “Захист України — справа честі”. Також присутні тримали символіку “Національного корпусу”, обласної Спілки ветеранів АТО та організації “Фрайкор”.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі