Олександр Корнієнко відмовився від керівництва “Слугою народу”: йому вже знайшли заміну

Голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко, якого нещодавно призначили віцеспікером Ради, відмовився від керівництва політичною партією. Він заявив, що хоче зосередитися на реформі парламенту, повідомила прессекретар СН Юлія Палійчук.

“Олександр Корнієнко прийняв рішення скласти повноваження голови політичної партії “Слуга народу”. Це пов’язано з його бажанням глибше зосередитися над реформою роботи парламенту на посаді першого віцеспікера” – написала вона.

При цьому Корнієнко, як і спікер Руслан Стефанчук, залишається членом партії, і відповідатиме за три напрямки – це забезпечення реалізації Плану трансформації країни, реформа парламенту і діалог між Радою і місцевою владою.

Також стало відомо, хто замінить Корнієнка на посаді голови партії. Видання “Лівий берег” повідомляє, що на чолі СН поставлять нардепа Олену Шуляк. Таким призначенням хочуть створити дискомфорт для опонентів “слуг”, продемонструвати гендерну рівність у політиці, а також оновити керівний склад партії.

Нагадаємо, народні депутати України на позачерговому засіданні в четвер, 7 жовтня, відкликали Дмитра Разумкова з посади спікера Верховної Ради. За це рішення проголосувало 284 парламентарії. Замість Разумкова головою українського парламенту став віцеспікер Руслан Стефанчук, а місце Стефанчука, своєю чергою, зайняв Корнієнко.

 

Коментарі