Пенсії та субсидії дозволили оформляти онлайн: як зробити це через “Дію”

В Україні з 29 листопада дозволили оформляти пенсії та субсидії для оплати комунальних послуг через онлайн. Для цього буде використовуватися додаток “Дія”. Також на порталі з’явилася низка нових послуг, розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

З цього дня додаток і портал нададуть українцям нові можливості – призначення і перерахунок пенсій, оформлення субсидій та отримання довідки про страховий і трудовий стаж. Так, щоб оформити субсидію, достатньо подати на порталі заяву, завірену електронним підписом.

Посадовці привласнили п’ять мільйонів гривень пенсійних виплат – СБУ

“Заява автоматично надійде до органів соцзахисту, які призначають субсидії. Крім того, субсидія на більшість видів послуг ЖКП буде продовжуватися автоматично, якщо у людини протягом року нічого не змінилося” – йдеться в повідомленні.

Щоб через “Дію” призначили або перерахували пенсії, потрібно заповнити на порталі анкету, завантажити необхідні документи та відправити заявку. Автоматично вона потрапить на розгляд до Пенсійного фонду, який і буде приймати рішення.

“Вовіна тисяча”: Кабмін розбирається, на що все-таки дозволять витрачати тисячу від Зеленського

Також на порталі можна тепер отримати довідки ОК-5, ОК-7 (трудовий і страховий стаж пенсіонера відповідно), виписку з Реєстру застрахованих осіб і довідку про доходи пенсіонера.

Нагадаємо, що українські пенсіонери з 1 грудня 2021 року отримуватимуть підвищені виплати. Це пов’язано з тим, що в країні збільшується сума прожиткового мінімуму.

Коментарі