“Перевершують за смертоносністю все, що є у РФ на полі бою”: генерал США прокоментував поставку Україні танків Abrams M1A2

Україна отримає від США танки Abrams M1A2, які є оновленою версією більш ранніх M1A1. На відміну від моделі А1, що функціонує на аналоговій технології, M1A2 використовує цифрову систему.

Роберт Абрамс, колишній головнокомандувач збройними силами США в Кореї, прокоментував для CNN поставку танків Україні. Саме на честь його батька був названий американський танк Abrams.

За його словами, різниця між цими модифікаціями – “як різниця між дисковим дротовим телефоном та тим iPhone, який ви тримаєте в руках”.

“Здулися”: Генштаб показав муляжі танків, які росіяни використовують на фронті

Нова модель танка Abrams має нову міжавтомобільну інформаційну систему, що дозволяє повністю автоматизувати обмін інформацією між транспортними засобами, а також забезпечити швидше відстеження місцезнаходження танків, ідентифікацію позицій противника та обробку артилерійських запитів. На додаток до цього, оновлена версія танка також значною мірою посилила його захист та атакуючі здібності.

“M1A2 набагато перевершує по смертоносності, живучості та мобільності все, що має Росія на полі бою”, – підкреслив генерал Абрамс.

Теги:

Коментарі