Під Харковом встановили пам’ятник афганцям: мережа вибухнула гнівними коментарями (Фото)

В Безлюдівці з’явився новий пам’ятник, який викликав протиріччя.

Фото монументу опублікувала на своїй сторінці у Facebook секретар Безлюдівської селищної ради Яна Стасева.

Російські окупанти обстріляли п’ять районів Харкова: є руйнування

“33 роки тому війська були виведені з Афганістану, багато наших співвітчизників загинули “за річкою”. Царство небесне тим, хто не прийшов додому і довгих добрих років усім, хто повернувся. Миру нам усім”, – зазначила вона у дописі.

Втім користувачів мережі такий жест з боку чиновників мало кажучи здивував і вони буквально вибухнули гнівними коментарями. Користувачі зійшлися на думці, що бійці СРСР, які брали участь у тій війні ні чим не кращі за російських окупантів, які наразі вбивають мирних українців та руйнують цілі міста.

“Чуваки просто брали участь в військовій спецоперації по денацифікаціі Афганістану. Це була не їхня війна, а Брєжнєва… вони не винні… А якщо серйозно – ви поставили пам’ятник окупантам і бездумним убивцям цивільного населення, яке нічого поганого їм не зробило”,  – написав Володимир Демченко.

В обмін на інтернет та “гуманірку”: у розвідці розповіли, як окупанти збирають паспортні дані у мешканців Херсона

“Чомусь жодного натяку на те що це було примусове вбивство наших співвітчизників кремлівським режимом, заради “геополітичних інтересів” заради “інтернаціонального боргу” – яким пояснювали – нащо нам це все – ризик і загиблі друзі та родичі … І так само стінгери дали США афганцям, як нам зараз дали інші країни Stinger, NLAW та Javelin – для самозахисту. Люди місцеві захищалися – як могли – та нажаль скотилися до не-людяності. Те саме намагаються зробити з нами рашисти кремлівські”, – написав ще один коментатор Євген Налойко.

У Безлюдівській селищній раді своє рішення встановити пам’ятник саме зараз поки що не пояснили.

Коментарі