Пільги за проїзд і комуналку переведуть у грошову форму: новий законопроєкт

У Кабінеті міністрів продовжують рухатися до реалізації ідеї монетизації пільг в Україні. На засіданні уряду в середу, 9 червня, схвалили законопроєкт про заміну пільг з оплати проїзду в транспорті грошовою компенсацією.

У пояснювальній записці до проєкту сказано, що “пільги з оплати проїзду та інші надаються на підставі відповідних рішень органів місцевого самоврядування та виплачуються в визначеному ними порядку та розмірах у формі грошової компенсації, що сприятиме адресності надання пільг виходячи з можливостей місцевих бюджетів”.

Документ вносить зміни відразу у вісім чинних законів, якими передбачено пільги з оплати проїзду в транспорті, послуг зв’язку, встановлення квартирних телефонів, квартплаті та ін. Право мати можливість скористатися пільгою мають ветерани війни; ветерани військової служби та органів внутрішніх справ; особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; жертви нацистських переслідувань; особи з інвалідністю; батьки військовослужбовців, які загинули, померли або пропали безвісти під час проходження військової служби; реабілітовані особи; діти з багатодітних сімей.

Проєкт стосується пільг на оплату проїзду в транспорті. При цьому безплатний проїзд по пред’явленні відповідного посвідчення скасовується. Крім того, переводяться в грошову форму пільги на комунальні послуги. Рішення по пільгах прийматимуть органи місцевої влади.

Нагадаємо, раніше Newsroom повідомляли, що в Харкові до кінця серпня рух транспорту буде обмежено на ділянці від вулиці Шатилівському до вулиці Трінклера. Це пов’язано з проведенням ремонтних робіт на магістральному трубопроводі тепломереж по вулиці Культури.

I think all aspiring and professional writers out there will agree when I say that ‘We are never fully satisfied with our work. We always feel that we can do better and that our best piece is yet to be written’.
Показати всі пости

Коментарі