Після від’їзду частини місії МАГАТЕ окупанти знову обстріляли ЗАЕС: один із блоків відключено

Щойно основна частина місії МАГАТЕ поїхала з ЗАЕС – і станція знову знеживлена. Остання лінія, що з’єднувала її з енергосистемою України – ЛЕП 330 кВ ЗаТЕС – Феросплавна – відімкнена через пожежу, що виникла в результаті обстрілів. Про це повідомив міністр енергетики україни Герман Галущенко.

Росія готується підключити ЗАЕС до своєї мережі – розвідка

Будь-які ремонти ліній зараз неможливі, оскільки навколо станції ведуться бойові дії.

“Світ знову знаходиться на межі атомної катастрофи. Деокупація ЗАЕС та створення демілітаризованої зони навколо неї – це єдиний шлях забезпечити ядерну безпеку”, – написав маністр у “Фейсбуці“.

У національній компанії “Енергоатом” повідомлять, що протягом останніх трьох діб російські окупаційні війська продовжують інтенсивні обстріли території навколо Запорізької АЕС. Внаслідок цього були пошкоджені та відключені лінії електропередачі (ЛЕП) 750 кВ ЗАЕС – Дніпровська, 330 кВ ЗаТЕС – Каховська та ЛЕП 330 кВ ЗаТЕС – Мелітополь. Також пошкоджений АТ 750/330 кВ ЗАЕС. Інші лінії вузла ЗАЕС/ЗаТЕС зазнали пошкоджень ще раніше. Сьогодні внаслідок пожежі, яка сталася через обстріли, була відімкнена остання лінія, яка з’єднувала вузол ЗАЕС/ЗаТЕС із енергосистемою України. Як наслідок – був розвантажений та відключений від мережі енергоблок №6, який зараз живить власні потреби ЗАЕС.

В Енергоатомі показали, куди піде радіація у разі аварії на Запорізькій АЕС

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі