Росія готується підключити ЗАЕС до своєї мережі – розвідка

Наприкінці липня російські окупанти перевірили можливість підключення Запорізької АЕС до енергомережі РФ. Про це заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Російські окупанти катують співробітників Запорізької АЕС перед візитом МАГАТЕ

За його словами, ворог провів необхідні випробування і відповідні налаштування. Окупанти також відновили лінії електропередач, які йдуть від Запорізької АЕС у напрямку тимчасово окупованих Мелітополя та Нової Каховки. А в кінці липня окупанти перевірили, чи вдасться включити ЗАЕС в російську енергомережу.

“Зараз вони вичікують момент, проводять останні налаштування. Вони рішуче налаштовані на те, щоб підключити Запорізьку атомну електростанцію в єдину мережу Росії. Перш за все для того, щоб повністю забезпечити Крим електроенергією. Вони планували це зробити ще в першій половині серпня, але їм це не вдалося”, – каже Скібіцький.

Рашисти продовжують накопичувати техніку на Запорізькій атомній електростанції – Енергоатом

Нагадаємо, на початку серпня почалися обстріли Запорізької атомної електростанції, яку росіяни захопили 4 березня і звідки ведуть вогонь по Нікополю. 25 серпня вперше в історії сталося повне відключення ЗАЕС від енергомережі. Пізніше в МАГАТЕ повідомили, що ЗАЕС відновила з’єднання з четвертою лінією зв’язку із енергосистемою України, але всі 6 енергоблоків залишалися відключеними. Наразі Запорізька АЕС знову виробляє електроенергію в українську мережу – один із зупинених у четвер енергоблоків ЗАЕС під’єднали до енергомережі і наразі триває набір потужності.

Коментарі