Погрожують позбавити паїв та бізнесу: мешканців окупованих територій змушують приймати громадянство РФ

На тимчасово окупованих територіях України російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони.

Росія активно готується до “референдуму” на окупованих територіях – ГУР

Зокрема, від мешканців Мелітополя та його околиць окупанти вимагають переукладати переукладати договори аренди земельних паїв. В осіб, в яких термін договору закінчився, повинні на підставі отриманого російського паспорта та відповідно до російського законодавства укласти новий договір. У разі, якщо термін договору закінчився і власник не з’явися, його позбавлять права власності на володіння земельними паями.

Також окупанти встановили, що з початку вересня цього року номерні знаки українського зразка на транспортних засобах мають бути змінені на тимчасові з подальшим переоформленням, за умови наявності російського паспорту у власника транспортного засобу. Таким чином, заходи рашистів направлені на паспортизацію населення та присвоєння майна осіб, що виїхали на підконтрольні Україні території.

Водночас на окупованій території Херсонщини «Міністр аграрної політики Херсонської області» о.ковальов закликає сільгоспвиробників реєструвати діяльність і сплачувати «податки» за законодавством рф. Тих, хто відмовиться, позбавлятимуть права власності на земельні ділянки, а власників агробізнесу висилати за межі регіону. Крім того, місцевим підприємцям вручають листи, де заначається, що основною вимогою діяльності бізнесу є наявність громадянства рф.

Перерва більше місяця: депутати Харківської облради не можуть проголосувати за усунення з посади заступника голови з російським паспортом

Прийом документів для отримання громадянства РФ також розпочали в окупованому Куп’янську Харківської області. Як повідомило видання Gromada Group, російські пропагандисти зняли відео про роботу паспортного столу в Купʼянську, де серед бажаючих отримати паспорти РФ опинилися активні місцеві колаборанти.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі