Перерва більше місяця: депутати Харківської облради не можуть проголосувати за усунення з посади заступника голови з російським паспортом

Перерву у роботі сесії Харківської обласної ради оголосили 2 липня. З того часу обранці не можуть зібратися і продовжити розгляд нагальних питань. Одне з них – усунення з посади заступника голови облради Богдана Мальованого, у якого виявили російський паспорт та громадянство країни-агресорки.

Російський паспорт та квартира колаборанта «ДНР»: у Харківській облраді прокоментували інформацію про депутата від ОПЗЖ

В той же час Мальований продовжує працювати в раді, але його функції “урізали”.

“Працює дистанційно, без права на роботу з документами з обмеженим доступом. Проект рішення про усунення майже готовий”, – повідомили Newsroom у прес-службі облради.

Там кажуть, що перерва в роботі сесії триватиме ще тиждень-два, оскільки виникли технічні складнощі з налаштуванням одночасної трансляції.

“Там технічні проблеми – відбудувати відеоконференцію на 120+ осіб, щоб не було проблем, як минулого разу”, – зазначили в облраді.

Варто зазначити, що онлайн обранці зможуть лише усунути Мальованого з посади, а от, щоб його звільнити, необхідно збиратися офлайн і проводити таємне голосування. Зробити це не просто з огляду на той факт, що російська ракета розбила сесійну залу та робочі кабінети співробітників облради ще 1 березня.

Небо замість стелі: як виглядає всередині будівля ХОДА після ракетного удару росіян (Фото)

Нагадаємо, за десять днів до повномасштабної війни РФ проти України з’явилася інформація, що у заступника голови Харківської облради Богдана Мальованого є паспорт громадянина РФ, який він отримав у 2014 році в Криму. Крім того, Мальований отримав у Росії водійське посвідчення та закордонний паспорт. Сам Мальований запевняв, що інформація не відповідає дійсності та запит на громадянство країни-агресорки він нібито не подавав.

Голова облради Тетяна Єгорова-Луценко офіційно звернулася до Управління СБУ в Харківській області з приводу перевірки цієї інформації, проте її результатів так і не отримала.

У перші дні вторгнення представник ОПЗЖ зник з інформаційного простору. Він публічно не висловився щодо агресії РФ проти України. 17 червня Богдан Мальований вперше з початку війни з’явився на публіці, на нагородженні медиків.

Зазначимо, що однокурсницею Мальованого була Дар’я Кригіна, яку у квітні цього року співробітники СБУ затримали за підозрою у співпраці зі спецслужбами РФ.

Куратор переходу освіти на «стандарти РФ» у Боровій намагається отримати для своєї дочки український атестат

Довідка. Богдан Мальований став депутатом Харківської обласної ради від партії “Опозиційна платформа – За життя”. Народився у місті Артемівськ Донецької області. 2018 року закінчив Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого та Донецький національний технічний університет.

З 2013 року працював юрисконсультом аутсорсингової компанії “Діамант”. З 2018 по 2020 рік був начальником відділу митних оформлень компанії Артвайнері (Артемівський завод шампанських вин). Дев’ять місяців перебував на посаді директора представництва Інституту експертно-технічних рішень у будівництві у Харківській області. У листопаді 2020 року вважався директором філії держпідприємства “Укрдержбудекспертиза”. У жовтні 2020 року став депутатом облради. У листопаді 2021 року обійняв посаду заступника голови облради замість Андрія Малиша, якого звинуватили у хабарництві.

Коментарі