Поліцейські Кіровоградщини викрили злочинну групу, яка грабувала вантажні автомобілі з гуманітарною допомогою (Фото)

Співробітники поліції Кіровоградської області затримали двох чоловіків, які підозрюються у крадіжках майна з вантажівок, що везли допомогу військовим та мешканцям деокупованих територій.

За даними слідства, фігуранти діяли у складі злочинної групи. Вони скоювали крадіжки з вантажного транспорту під час руху, використовуючи спеціально обладнаний легковий автомобіль.

Упродовж тривалого часу зловмисники викрали з вантажівок 15 вантажівок, серед яких харчові продукти, одяг, медикаменти та інші необхідні речі. Загальна сума збитків, завдана потерпілим, становить майже 2 мільйони гривень.

Поліцейські провели близько 30 обшуків на території Кіровоградської та Полтавської областей. За місцями мешкання зловмисників та збуту викраденого майна правоохоронці вилучили речові докази, які вказують на злочинну діяльність зловмисників.

В Одесі двоє чоловіків видавали себе за співробітників СБУ і вимагали гроші у військовозобов’язаних

Двох учасників злочинної групи затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Коментарі