Порошенко розповів, коли планує повернутися в Україну (Відео)

Експрезидент України Петро Порошенко записав відео, в якому прокоментував оголошену йому 20 грудня підозру в державній зраді, а також розповів, коли планує повертатися в Україну.

Відео з’явилося в Facebook Порошенко.

Так, колишній президент повідомив, що він знаходиться у Варшаві, де буде працювати над домовленостями з Польщею. В Україну він пообіцяв повернутися в першій половині січня — за своїм власним графіком, а не тоді, коли це буде зручно Зеленському.

Також Порошенко пригрозив після повернення розібратися із Зеленським та показати, хто тут насправді державний злочинець.

“Ми поговоримо, як тільки я повернуся, про державну зраду і про сприяння фінансуванню тероризму. Хто зрадник? Той, хто у 2014 звільнив 2/3 окупованого Донбасу, або той, хто через підписання розведення віддав ворогові нашу землю? Той, хто санкціонував десятки операцій, які ліквідували ворогів України, або той, хто зливає Лукашенко та Путіну спецоперації нашої розвідки?.. Я хочу підкреслити, що пред’явлення підозри главі держави в державній зраді, фінансуванні тероризму, сприянні терористичним організаціям – це перехід “червоних ліній”. Це вже не жарти. Жарти закінчилися! І за це доведеться відповідати” — заявив колишній президент.

 

Нагадаємо, 17 грудня слідчі ДБР спробували вручити Порошенку підозру щодо “вугільної справи” — справи про торгівлю вугіллям з терористичними організаціями на Донбасі. Але колишній глава держави банально втік від слідчих, не прийнявши папір з підозрою. Пізніше стало відомо, що Порошенко того ж вечора спішно покинув країну та полетів до Туреччини.

20 грудня Порошенку оголосили про підозру у державній зраді. Зібрали основне, що відомо про це.

Коментарі