“ППО – надійний щит України”: НБУ випустив обігову пам’ятну монету з образом зенітно-ракетного комплексу Patriot

До Дня Повітряних сил Збройних Сил України, Національний банк України презентував нову обігову пам’ятну монету під назвою “ППО — надійний щит України”. Ця монета має номінал у 10 гривень і має свою особливість — на ній зображений американський зенітно-ракетний комплекс Patriot.

Ця монета стала третьою у серії “Збройні сили України”. Попередні монети з цієї серії зображали військовослужбовців територіальної оборони та емблему Сил підтримки ЗСУ.

“ППО — надійний щит України” буде перебувати вільному обігу, і загальний тираж цієї монети становитиме 10 мільйонів штук. Це приблизно 6% від поточної кількості монет номіналу 10 гривень.

У Харкові на станції метро “Армійська” замість зірок з’явилися герби міста та України (Фото)

Основна особливість нової монети — її реверс. Він містить військову символіку і зображає пускову установку Patriot на тлі стилізованого радара, що виявляє ціль. Над пусковою установкою написано угорі по колу: “ППО — НАДІЙНИЙ ЩИТ УКРАЇНИ”.

Згідно з інформацією, нову монету планують ввести у готівковий обіг починаючи з 4 серпня 2023 року. Хоча вона має пам’ятний характер та присвячена українській протиповітряній обороні, вона буде легальним засобом платежу, що циркулюватиме разом з іншими гривневими монетами.

Коментарі