Правоохоронці ідентифікували всіх жертв удару РФ по друкарні в Харкові

Правоохоронцям вдалося встановити особи всіх загиблих під час удару РФ по харківській друкарні “Фактор-Друк”. Про це повідомив начальник слідчого управління поліції регіону Сергій Болвінов.

“26-річному харків’янину довелося надавати зразки ДНК, щоби впевнитися – це його матір. Його мама працювала в друкарні машиністкою. Ще одну її колегу, також машиністку, так само ідентифікували лише після порівняння аналізів ДНК. Зразки надала 68-річна мама. Криміналісти називають це родинним пошуком. В такий саме спосіб ми ідентифікували ще двох працівниць, які в момент удару були в цеху. Одна з них була друкарем, інша машиністкою. Наші експерти працювали з їхніми доньками та підтвердили особи жінок. Завдяки зразкам ДНК рідного брата ідентифікували і четверту жертву. Єдиний, серед попередньо неідентифікованих загиблих чоловік працював укладальником-пакувальником. Його батьків поліцейські розшукали в Сумах. І вже ввечері взяли в них аналіз”, – розповів Сергій Болвінов.

“Найважче – повідомляти родичам. Робота з потерпілими це одна з найголовніших складових в нашій справі. Після кожного ворожого удару по місту наші слідчі та криміналісти одразу на місці і першими спілкуються з тими, хто втратив близьких”, – зазначив Сергій Болвінов.

Нагадаємо, що внаслідок удару РФ 7 людей загинули і 22 отримали поранення.

Компанія “Фактор” відкрила збір коштів для підтримки постраждалих та відновлення поліграфічного життя. Реквізити для допомоги опубліковані тут.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі